måndag 25 januari 2016

Blev en liten paus...

Vardagen kom emellan då skola, dagis och arbete satte fart igen. Har varken hunnit läsa bloggar eller hunnit blogga själv. Ikväll har jag dock krupit ner i sängen med Mac som sällskap ;-) och ska passa på att ta en paus i vardagen och få lite inspiration av en massa mysiga bloggar. Här hemma har vi hunnit flytta in i vårt nygamla sovrum och jag känner mig riktigt nöjd med den gråa färgen.  (Så här såg det ut tidigare) Än återstår lite småpyssel för att få det riktigt ombonat men jag skyndar långsamt ;-).


Har en liten förkärlek för persiska mattor och denna tycker jag passar bra till vårt färgval i sovrummet. Blått, vitt och ljusgrått!!!



Gardinerna vid balkongdörrarna fyndade jag för några år sedan på Indiska. De hängde tidigare i köket men nu har de kommit till sin rätt här i sovrummet. 



På sängen ligger en handsydd fårskinnskudde... 



....med en vacker handvävd baksida. 



Samma sömmerska sydde även fårskinnstäcket som vi fick i gåva till vår förstfödda. och som nu pryder vår säng



Ha en skön kväll!
//Sofia

lördag 9 januari 2016

Oönskad julklapp....

Måste få visa vad jag fick i julklapp av min mamma som jag inte förstått hur mycket jag saknat förens jag fått julkappen. Först när jag öppnade paketet förstod jag inte var det var men den var ju i skinn så jag tänkte jaha det var då en märklig form på handväska hon köpt mig :-O...


Men det visade sig vara ett...


smyckeskrin. Tidigare har jag haft två vackra träskrin där jag förvarat smyckena i askarna och småpåsarna man får då man köper dom. Men resultatet blir att de aldrig är putsade då jag tänkt ha dom samt att det är svårt att hitta. Nu äger jag ju inga speciellt dyra och flashiga smycken men jösses vad kul att få lite ordning och reda på mina smycken och så många smycken jag hunnit använda sen i julas och som jag tidigare glömt bort :-).

Ser ni den grandiosa guldringen med grön sten?  Det är det billigaste smycket i skrinet men samtidigt ett av de mest värdefulla. Den kom min man hem med efter en tjänsteresa och föll på knä. Den inhandlades i en automat på flygplatsen i Sydafrika. Han vågade inte köpa en riktig då han vet att jag är en dam med bestämda åsikter ;-). Vi gick därefter ut tillsammans och valde ringar :-). Han har dock överraskat med smycken vid ett flertal tillfällen som jag tyckt väldigt mycket om och använder med glädje.

Ha en skön lördagskväll!!
//Sofia

torsdag 7 januari 2016

Julgransplundring

Nu har vi städat undan julen för den här gången och dammsugit mängder av granbarr. Damsugen lär nog åka fram i dagsljus imorgon med ;-).


Det som finns kvar av julen är den vita julstjärnan och den är fortfarande så vacker att den får hänga med ett tag till. 


Här har vi haft fullt upp med renovering, handbollscup i Jönköping och innebandycup i Uppsala. Det föll på min lott att rodda innebandyn i Uppsala då mannen var i Jönköping med vår äldsta. Passade på att svänga förbi det stora varuhuset i Uppsala. Denna jul har jag pyntat med mer rött än vad jag brukar så då jag såg dessa pastellfärgade julpapper på rea såg jag framför mig nästa jul i silver och ljusa färger :-).


Vad gäller renoveringen av vårt sovrum så blir garderobsdörrarna ljust grå och jag tror det blir bra :-). 

//Sofia 

söndag 3 januari 2016

Renovering

Tänk att man i början av varje nytt år alltid fylls av en energi av att röja, rensa, strukturera, förändra med mera. För oss började det nya året med en renovering :-). Visserligen bara ytskiktsrenovering men det tar sin lilla tid ändå. Mannen for med vår äldsta på handbollscup idag och jag hade tänkt röja ut julen men istället hamnade jag med målarpenseln i högsta hugg. Mannen och jag ska flytta tillbaka  till vårt gamla sovrum som vi lånat ut till vår äldsta fram tills nu. Nu är han redo att flytta upp till rummet vi har högst upp i vårt hus och som vi sovit i undertiden. Det är ett härligt stort rum där han har plats att "hänga" med sina vänner. För oss ska det bli jätteskönt att få tillbaka vårt sovrum med rejäla garderober. Nu äntligen ska garderobsdörrarna få ny färg. Ska testa och måla dom i samma ljusgrå färg som vi målat fönster- och dörrfodren i men om det inte känns rätt får de bli vita. 



Vad tror ni? Vita eller ljusgrå?
 

Längtar tills i vår och få plantera lite blomster ute på balkongen. Kanske dags att investera i balkongmöbler så man kan sitta där och avnjuta sitt morgonkaffe i solen. Det tål allt att tänka på :-).   

//Sofia

lördag 2 januari 2016

Gott Nytt År

Tittar in och önskar er ett riktigt Gott Nytt År. Idag har vi haft en riktig slappardag. Timmen blev sen på nyårsnatten när alla barnen lyckades hålla sig vakna till tolvslaget och långt därefter när vi efter vickning promenerade den korta biten hem. Idag är vi dock ett gäng slagna hjältar som myst här hemma framför brasan med minnet av en glädjefylld gårdag. 

//Sofia