söndag 21 februari 2016

Fler amatörfotografer

Blev så full i skratt för ett tag sen då vi upptäckta att vi har fler amatörfotografer i familjen. Vår femåring som brukar låna vår padda att titta på filmer har även upptäckt att paddan har en kamera. Min man fick lov att rensa paddan på  ca 2000 (!!!) bilder men några sparade vi. Så idag bjuder jag på en bildkavalkad av inredningsbilder tagen av vår favorit skrutta :-).
"TV:n är ju bra att föreviga på bild från mitt sköna läge i soffan."

"Jösses vad dåliga mina föräldrar är på att tvätta fönster, Jag ser ju knappt ut då solen skiner. Tur mamma hittade de schyssta fönsterskärmarna." 

"Takbjälkarna kanske man ska prova svinga i."

"Där står pappa och lagar mat medans jag ligger här och har det bra. Mmmmmm det luktar gott."

"Detta skavsår var inte att leka med. Nya sandaler på sommaren tar ett tag att gå in...:-("

"Hmmm undra vad som ligger under bordet????"

"Det är skönt att ligga i sin säng och titta på film med."

"Dessa dockor tycker jag jättemycket om att leka med. Pigtittaren hade också min mamma som barn. Den passar perfekt till alla mina halsband som jag själv gjort. "

Önskar er alla en riktigt skön söndag!
//Sofia

onsdag 17 februari 2016

Rötter

Mina rötter är från Dalarna. Där är där jag är född, uppvuxen och tillbringade mina första 20 år. Nu bor jag inte där längre men återvänder gärna mellan varven för att träffa släkt och gamla vänner. Dalarna är för mig en oas där jag andas och insuper allt det vackra. 


Vår vackra trädgårdsprydnad i form av en dalahäst har min pappa fixat åt oss.


Detta gräs är otroligt vackert och det plockar jag på landet hos mina föräldrar och jag har aldrig sett det växa någon annanstans. Det heter Dallergräs och om man tittar riktigt noga så ser det ut som små hjärtan som växer och dallrar i vinden.  


Bergsmanskronan från Falun fick jag i present av mina föräldrar då jag fyllde 40 år. Tycker den är så vacker med sitt smidesjärn och sina kristallprismor. Det var minst sagt en efterlängtad present :-).



Kattfötter plockar jag gärna i hästhagen då vi är på besök hos mina föräldrar.

Önskar er alla en fortsatt skön vecka.

//Sofia

måndag 15 februari 2016

Alla hjärtans dag

Har ni firat alla hjärtans dag eller hör ni till dom som låter det passera omärkt förbi? Jag har turen, eller oturen beroende på hur man ser det, att fylla år på alla hjärtans dag så här har vi firat fast då en födelsedag och att jag blivit 40 ++ något. Hua, hemskt vad tiden går :-o!!! Mannen uppvaktade med blommor och min favorit parfym Calvin Kleins Eternity. Eternity har hängt med mig i säkert 20 år vid det här laget. Ibland får jag för mig att jag ska testa någon annan men alltid så faller jag tillbaka på Eternity. Det är min doft helt enkelt :-). Av mina föräldrar som var på besök fick jag ett fång tulpaner och en sak som jag önskat mig och som jag kommer visa en annan gång. Av barnen blev det kramar och en fin teckning. Blev dessutom uppvaktad med skönsång och frukost på sängen helt  i min smak :-).  
Mina föräldrars tulpaner.
Makens blommor
Visst är det härligt nu när dagarna blivit längre och man kan frossa i lökväxter inne. Spar ni era när de blommat över? Jag brukar förvara dom i en pappkasse och plantera ut dom i trädgården då våren kommer. 


Ha en skön vecka!!!
//Sofia