Idag blev det en julig paj till middag. Pajskalet är ett favorit LCHF-pajskal som du hittar här. Sen improviserade jag fyllningen.
Först stekte jag strimlad färsk grönkål efter tycke och smak med en hackad gul lök tills det blev mjukt. Salta och peppra blandningen.
Därefter fylldes pajskalet med blandningen och en smulad ädelost (140 gr). En äggstanning på 2 ägg och 4 dl grädde hälldes över. Pajen gräddades i ca 20 min i 200 grader. Pajskalet behöver dock förgräddas i ca 8 min i 175 grader.
Till pajen blev det en grönsallad med balsamicodressing. Jättegott tyckte både min man och jag. Barnen rynkade dock på näsan åt grönkålslukten men det är smällar man får ta ;-).
Ser gott, och nyttigt, ut. Bra att ha på julbordet. Kram
SvaraRaderaVisst är det bra att kunna kombinera gott med nyttigt :-). Har snöat in på grönkål just nu. Kram
RaderaSer gott ut! Kanske kan vara något för min vegetarianska dotter ;)
SvaraRaderaTack för tips!
Kram/maria
Varsågod :-)!!! Kram
RaderaMmmm låter och ser hur gott ut som helst, älskar ju både grönkål och paj. Kramisar Tina
SvaraRaderaEn lyckad kombination tycker jag :-). Kram
RaderaMums! Är helt galen i grönkål!
SvaraRaderaKram Jenny
Jag med tycker det är fantastiskt gott :-). Kram
RaderaMen oj så gott det ser ut! Mums! Kram
SvaraRaderaTack det var faktiskt riktigt gott. Kan tänkas bli en till :-). Kram
RaderaGrönkål är en favorit... lät gott att göra en paj med grönkål det skall jag testa
SvaraRaderaKram och fin torsdag
Sandra
Tack detsamma! Kram
RaderaHallå där!
SvaraRaderaÅ vad det var länge sedan jag gjorde paj...kanske får bli en i helgen..;)
Trist med magsjuka men skönt att du är bättre!
Ha en fin dag!
Kram Katarina
Tack :-)!!! Kram
Radera