söndag 23 juli 2017

Kärt barn har många namn...

...men i detta fall gäller det färg. 


Vi har ett gammalt skrivbord som jag ärvt efter min mammas farmor och farfar. När jag fick det någon gång på 80-talet så var det vitt. Då tyckte jag det var så tråkigt så jag tog och gjorde som många andra och lutade av det. Avlutat fick det sedan vara under många år tills vår äldsta son fick överta det och då blev det svartmålat. 
Skrivbordet har varit mig en trogen tjänare under mången prov och tentapluggande men tiderna ändras och det är nu lite för litet för att räcka till med att få plats med både dator och plats att plugga. Sonen har fått ett större skrivbord och det gamla skrivbordet har åter blivit vitt och hittat sin plats i vårt sovrum. Som skrivbordsunderlägg har jag lagt en glasskiva med möbeltassar under för att skydda bordsytan. Stolen är en av mina föräldrars gamla Leksandsstolar som även fick lite vitfärg på sig.Färgen jag målat med är denna. 


Tycker om finishen den ger plus att den är övermålningsbar på en halvtimme. Extra plus på det.

//Sofia

5 kommentarer:

 1. Jättefint skrivbord! Och Leksandsstolar är så fina!
  Kommer du från Dalarna, du med?
  Så roligt med köksrenovering! Ska bli kul att hänga med på den!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kommer också från Dalarna :-). Det är skönt att kunna åka "hem" mellan varven och andas dalaluft. Tyvärr blir det allt för sällan. Kram!!!

   Radera
 2. Men så vackert skrivbord! Jag gillar det både i svart och i vitt. Jag har ett liknande skrivbord i ek som jag verkligen behöver måla om för att det ens skall passa in hos oss.
  En fråga om färgen: Är det bara att måla över den gamla färgen med den eller måste man slipa och putsa på den gamla färgen först för att få fäste? Är det vaxfärg? Jag har sett den på amerikanska bloggar och där verkar det bara vara att måla etan en massa förarbete.

  Kram och ha det gott!

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej gen!!! Jag slipade bara bort det som var löst sen målade jag. Det är ingen vaxfärg utan det är en vattenbaserad färg men för att göra ytan mer tålig stryker man sedan på vax. Jag har tom använt den på våra IKEA nattduksbord och det var bara att måla över utan förarbete annat än att tvätta rent. Kan varmt rekommendera den. Men det gäller att måla snabbt då den torkar snabbt. Kram Sofia

   Radera
 3. Jättefina gamla möbler! Jag älskar gamla möbler då de har en historia som inte mastillverkade nya har.

  Hotelltips idag på bloggen:)

  Ha en kanon start på hösten!

  LOVE Maria

  SvaraRadera