måndag 14 december 2015

Adventsmys

I lördags hade vi vårt årliga adventsmys i trädgården då vi bjuder hem våra vänner i "byn". I år hade vi verkligen tur med vädret då dagen var solig men lite kall så det var härligt att stå ute med en brasa brinnande i vårt eldfat då kvällen närmade sig. Är så otroligt mysigt att stå där och i mörkret med marschaller, ljus och en brinnande brasa med vännerna samlade stora som små. Magarna fylls av värmande dryck och godsaker. Barnen far runt i mörkret och leker för fullt och ibland ser man dom inte ens i mörkret men man nås av deras glada skratt. Nöjda och glada efter att ha stått ute i tre timmar gick vi sedan in och kurade med en skön känsla i kropp och själ. 
 Eldfatet köpte vi för tre år sen här. Förutom att ha det som värmekälla och mysfaktor brukar vi även grilla korv över det med barnen på vintern.
Idag är det VAB på schemat med en förkyld kille så då blev det tid för lite julklappsinslagning. Hämtade ut ett paket från Adlibris igår. Kom ihåg att jag som barn läste Maria Gripes "Agnes Cecilia en sällsam historia" och tyckte den var otroligt spännande och bra bok. Har nu köpt den till vår 10-åring och jag hoppas även han kommer njuta av den.
 Ha en skön måndag!
//Sofia

8 kommentarer:

 1. Men vad mysigt det lät. Har gjort något liknande för många år sedan och det var också jättemysigt.
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jättemysigt och en riktig energikick. Kram

   Radera
 2. Lät som en mysig dag. Hoppas det inte blir vab för länge, svårt att hinna med allt då men det kan ju vara skönt med extra tid hemma. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättemysigt. Som tur var blev det bara VAB i två dagar med vår kille.

   Radera
 3. Vilken mysig tradition. Hoppas lillkillen känner sig bättre och att ni andra slipper basiluskerna. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack nu är vi på benen igen för den här gången :-). Kram

   Radera
 4. Åh Agnes Cecilia, den kommer jag ihåg som en oerhört spännande bok. Likaså några andra av Maria Gripes böcker. Bra tips så här inför jul. Kram Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var dom bra :-). Hoppas sonen kommer gilla den. Tänkte passa på att läsa om den nu som vuxen. Kram Sofia

   Radera