måndag 4 april 2016

Sjukstuga

Tack för fina påskhälsningar :-). Här hemma har vi sjukstuga igen!!!! I helgen kom vi hem efter en skön vecka i fjällen men lyckades där få en del otrevliga baciller. Resan hem i lördags blev minst sagt intressant...hmmm :-(. Nåväl är hemma och vabbar idag och passar på att beta av det enorma tvättberg som blir efter att fem personer varit i fjällen en vecka utan tvättmaskin. Vädret här hemma idag har gjort att jag kunnat hänga tvätt ute för första gången i år. Härligt!!!! Älskar doften av nytvättade lakan som hängt ute. 


Passade även på att röja ur garderoben i hallen och hänga undan vinterkläderna. Var t.o.m. så duktig att jag putsade alla skorna och oljade in gummistövlarna. Kändes väldigt skönt att ha det gjort. Måste väl erkänna att jag gillar ordning och reda och desto mer ju stressigare tillvaron är runt omkring. Blir stressad om allt är en röra hemma  och det t.ex. är väldigt mycket att göra på jobbet. Misstänker att det handlar om kontrollbehov men det ger ändå en form av trygghetskänsla att ha kontroll samt ordning och reda någonstans. Finns säkert ett psykologiskt namn på detta :-). Är det någon som känner igen sig??? Vad gäller garderoben så gillar jag inte träfärgen alls men den är väldigt rymlig och bra. Den fanns på plats då vi flyttade in och det har inte varit prio ett att renovera hallen. Men snart så och då blir nog frågan om det ska vara vitt eller grått på målarpenseln :-).


Hittade även en gammal bild då vi satte upp klädkrokar i hallen till våra killar och ställde dit en trådkorg för förvaring av skor. De finns fortfarande kvar men har höjts upp ett steg plus att en krok har tillkommit till vår skrutta. Två gamla trådkorgar som varit potatiskorgar har även fått sin plats i hallen som skoförvaring. Det är inte direkt små barnskor i hallen längre :-). Hjälp, var tar tiden vägen?!Knallade runt i trädgården och såg att rabarbern och smultronen börjar spira.


Likaså tulpanerna.


Krokusarna de blommar för fullt. Underbart med vår!!!Önskar er alla en skön vecka. Nu ska jag kika in hos er andra bloggare för lite inspiration och se vad jag missat under vår fjällresa.

//Sofia

5 kommentarer:

 1. Gokväll!

  Så härligt med en vecka i fjällen! Mindre kul med bacillerna. Tyvärr verkar de finnas överallt. Lilleman börjar bli snorig igen...
  Så fint det blommar! Här blomnar vitsipporna för fullt däremot har solen lyst med sin frånvaro de senaste dagarna.

  Önskar dig en fin kväll!

  Kram Sofi

  SvaraRadera
 2. Krya på er, här är sjukstuga med. Vilka fina bilder du visar :) Ha en toppen dag trots sjuka.

  SvaraRadera
 3. En fjällvecka låter härligt, mindre roligt med sjukstuga såklart. Skickar en stor kryakram och hoppas bacillerna försvinner snabbt. Tina

  SvaraRadera
 4. Ja du, här är sjukstuga också, bläää!! Hade hoppats kunna ägna helgen till trädgårdsbestyr men tror inte orken finns tyvärr :(

  Härligt med en vecka i fjällen! Jag och maken håller faktiskt redan nu på att fundera över nästa vintersäsong, om vi ska ta oss iväg på en skidresa eller inte, vi får se hur det blir :)

  Fint och praktiskt skåp ni har till kläderna. Det blir nog superfint i både vitt och grått tror jag, färgvalet beror på hur det ser ut runt omkring skåpet tänker jag, vilka färger det är på övriga möbler, tapeter, textilier odyl.

  Helgkramar aka

  SvaraRadera