måndag 7 december 2015

Julpaj

Idag blev det en julig paj till middag. Pajskalet är ett favorit LCHF-pajskal som du hittar här. Sen improviserade jag fyllningen.
Först stekte jag strimlad färsk grönkål efter tycke och smak med en hackad gul lök tills det blev mjukt. Salta och peppra blandningen.

Därefter fylldes pajskalet med blandningen och en smulad ädelost (140 gr). En äggstanning på 2 ägg och 4 dl grädde hälldes över. Pajen gräddades i ca 20 min i 200 grader. Pajskalet behöver dock förgräddas i ca 8 min i 175 grader. 

Till pajen blev det en grönsallad med balsamicodressing. Jättegott tyckte både min man och jag. Barnen rynkade dock på näsan åt grönkålslukten men det är smällar man får ta ;-).


14 kommentarer:

  1. Ser gott, och nyttigt, ut. Bra att ha på julbordet. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra att kunna kombinera gott med nyttigt :-). Har snöat in på grönkål just nu. Kram

      Radera
  2. Ser gott ut! Kanske kan vara något för min vegetarianska dotter ;)
    Tack för tips!
    Kram/maria

    SvaraRadera
  3. Mmmm låter och ser hur gott ut som helst, älskar ju både grönkål och paj. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. En lyckad kombination tycker jag :-). Kram

      Radera
  4. Mums! Är helt galen i grönkål!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med tycker det är fantastiskt gott :-). Kram

      Radera
  5. Men oj så gott det ser ut! Mums! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det var faktiskt riktigt gott. Kan tänkas bli en till :-). Kram

      Radera
  6. Grönkål är en favorit... lät gott att göra en paj med grönkål det skall jag testa
    Kram och fin torsdag
    Sandra

    SvaraRadera
  7. Hallå där!
    Å vad det var länge sedan jag gjorde paj...kanske får bli en i helgen..;)
    Trist med magsjuka men skönt att du är bättre!
    Ha en fin dag!
    Kram Katarina

    SvaraRadera