måndag 25 juli 2016

Semester

Ja vad annat kan jag säga än att jag ÄLSKAR SEMESTER. Även om jag tycker det är jätteroligt att resa iväg på olika äventyr med familjen så tycker jag även dessa dagar då man "bara" är hemma och tar dagen lite som den kommer är riktig semester då jag verkligen njuter. Nu har vi visserligen ett stort projekt som pågår här hemma så riktigt bara ta dagen som den kommer kan vi inte göra hela familjen. Det vi pysslar med är nämligen detta....


I värmen så lägger min man om delar av vårt tak. Det är tredje året på raken han pysslar med detta. Kanske låter knasigt att vi gör det själva istället för att anlita en firma. Men vi begärde in offerter och fick sådana ruskiga summor som svar så vi bestämde att vi gör det själva och tar lite varje år. Till saken hör att min man är väldigt händig och tycker om att "greja". Det är hans sätt att koppla av. Hade det inte varit så hade jag aldrig gått med på att han skulle upp och klättra så högt. Plus om jag får skryta lite så är han väldigt duktig och det blir fint det han gör :-).



Själv har jag bidragit från marknivån med att måla alla plåtdetaljerna som han plockat ned från taket.


Men vi har även hunnit med detta......


För jösses så varmt det är. Men jag älskar denna sommarvärme så jag klagar inte. Njut av dagen!!!!

//Sofia

9 kommentarer:

  1. Hej där! :)
    Tack för ditt svar :)
    Vet precis vad du menar. Vi gör ju med mycket själva. Eller ja, som hos er då att jag har en man som tycker om att grejja, men förutsättningen är ju då även att jag ju gör allt annat. Icke att förringa :) Som du!
    Tycker med det är skönt att bara vara hemma och varva ner. Det har varit så intensivt innan hitintills i år så jag bara orkar inte packa väskor... Hemester heter det visst ;-)
    Ha en fin dag!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Visst är det så att det krävs ganska mycket av den andra parten då den andra bygger vilket man lätt glömmer bort. Ikväll glömmer vi dock allt vad matlagning heter och cyklar iväg med vänner till en mysig restaurang i närheten. Kram!!!

      Radera
  2. Godmorgon, "snubblade" just in på din blogg. Så fina foton från ditt hem och jag liksom slurpar i mig all inspiration. Behöver pigga upp här hemma lite känner jag, men vet inte riktigt var jag ska börja. Har du något recept på marmeladen du gjorde med körsbären så är jag intresserad av det. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad glad jag blev av din kommentar. Har tyvärr inget recept men jag har i mitt senaste inlägg försökt återskapa det något sånär. Kram!!!

      Radera
  3. Hej hej!
    Fler som pysslar med huset på semestern....;)
    Det tar sin lilla tid... vi tycker inte heller att det är värt pengarna att leja bort det.
    Vilket otroligt vackert hus ni har!

    Kram Katarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla vad glad jag blir!!! Kram!!!

      Radera
  4. Ert hus ser verkligen underbart vackert ut! Vi gör också mycket själva, och delar upp sakerna. Det kostar så mycket att anlita firmor hela tiden. Man kan göra roligare saker för pengarna... Som att åka till Bohuslän t ex ;) Ni får ha det så mysigt hos vännerna i Grundsund!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack jätteroligt att höra. Ska bli skönt att få komma iväg till Grundsund snart. Tyvärr är det kallar väder på intåg :-(. Kram!!!

      Radera
  5. Jag tycker också att det är så skönt att få vara hemma och fixa varvat med avkoppling, skulle jag ju skriva också ;)

    SvaraRadera